The Sword

ERA TrzecIA

#1 2008-02-16 12:51:15

Oeena

Użytkownik

Trolle - sesja

- Heeej.! Tyyy tam.! Hyk.. No czekaj.. Taaak, do Ciebie mówię.! - wrzeszczał jakiś pijaczyna spod karczmy do niedawnego towarzysza alkoholowej doli. Czknął znów, poczym dopadł wreszcie równie zapitego mężczyznę. - Coś się tak szybko urwał.? Toż dopiero zaczynaliśmy..! A ja tylko wyszedłem na chwilę.. Hik.! Natura wzywała.! Wracamy, nie ma co.. że żona.? Nie przejmuj się, jak kocha to poczeka.. Hik.! - Pijak roześmiał się paskudnie.
Do dwóch mężczyzn, lekko zataczając się podbiegł trzeci, również podchmielony. Uczepił się ramienia kompana, który opuścił karczmę.
- Wraaacaj tam do nas.! Trza pić, dopóki można.! Już niedługo nie będzie tak łatwo.! Hik.! Nadchodzi czas wojeeen. Będą wzywać do walki o Krainę.! – Wrzeszczał na całą ulicę, trzymając w jednej dłoni pustą butelkę i wymachując nią we wszystkie strony. Wtem jedna przekupka uniosła głowę do góry, łkając cicho.
- Zabiorą go.! Zabiorą.! – krzyczała, rzucając bransoletkami i naszyjnikami w Straż. Po ciężkich trudach dotarcia do niej, chwycili ją pod ramiona i zaciągnęli w stronę lochów.
- Eno.. wieśniaczka jedna, jeno krzyczeć umie.! – wykrzyczał jeden z nich w stronę szlochającej często i gęsto kobiety. – Taa. Hik.!
- Te, coś ty gadał o walce.? Toż tu cicho i pusto.. ktoś chce wojny.? Hik.! – następny w kolejce pociągnął obu panów na powrót do karczmy. Usiadłszy w kącie w towarzystwie wódki – pieprzówki, zaczęli ciekawą konwersację..
- Ano, nie słyszeliście jeszcze.? Hik.! Ostatnio las wzburzony, a to dlatego, że z gór trolle schodzą, taaak, właśnie te, wysokie na dwa metry, szerokie na trzy.. Ile.? Stado może koło setki.. Wiem, my nie zbierzemy więcej armii niż tysiąc, jesteśmy niemalże bezsilni.! Hik.! Hehehe.. Ale będzie rozrywa.. nareszcie urwę się od starej.!
Niedaleko stolika trzech kompanów, z ciemności odezwał się chrapliwy i niski głos.
- Powiadają, że wśród nich jeden szaman jest. Człowieczyna, ale jaki silny.. A Trolle. Zbroje wykute z czystego Mithrilu, ulepszone magią. Nie mamy szans, choćby inni Władcy wspomogli nas swą armią. Trza uciekać, byle jak najdalej.! Posłuchajcie mojej rady, a dalej będziecie mogli cieszyć się danym wam życiem.. – Czarna postać w kapturze, podpierając się laską szybko opuściła pomieszczenie.
- A ten co.? Wielki znawca się znalazł.. Hik.! Ale on może mieć rację.. To co, chłopaki, co robimy.? Uciekamy czy zostajemy.? W końcu ojczyzna to.. hik.!.. ojczyzna.! - Burknął lekko przestraszony pijaczyna, ten, któremu natura nie pozwoliła w spokoju degustować wódki..
- Nie no.. nie będziem tchórze.! Zostajemy..! Damy popalić tym trollom.. a tak nawiasem.. hik.!.. to skąd te potwory mają zbroje z mithrilu..?

// Ma to być początek sesji w wieściach. Ktokolwiek chce w niej uczestniczyć, niech jakoś klimatycznie wplącze się w te oto zdarzenie.. Zachęcam, bo może być ciekawie, a i nagrody będą.. //

WROOARR! - zaryczały groźnie drożdże.

#2 2008-02-18 18:47:16

Craven

Użytkownik

Punktów :   

Re: Trolle - sesja

Do karczy przez zamkniete okno wpadl zakrwawiony mezczyzna z twarzy nie mozna bylo poznac zadnej rasy. Tuz za nim ale drzwiami wszedl Craven na koszuli mial sladu krwi kostki popekane twarz zas czysta jak lza. Usmiechnal sie do zebranych i wezial scierwo rzucajac nim o sciane tuz obok zapijaczonych chlopow: Nastepny ktory chcial mnie okrasc. Zasmial sie tylko po czym wszedl w glab pomieszcznia by napic sie piwa. Dluzej przysluchujac sie chlopom zdziwil sie nieco: Cokolwiek to jest nie jest niesmiertelne i wystarczy setka mieszkancow by dac im rade. Usmiech nie schodzil mu z twarzy: trzeba tylko zebrac sie wczesniej i czekac...

#3 2008-03-07 15:04:11

Verra K.

Nowy użytkownik

Punktów :   

*Do karczmy weszła nikomu nieznana leśna elfka. Bez ostrzezenia powiedziała* Słyszałam że będzie jakaś wojna...  prawda to? Panowie tak krzyczą że na ulicy słychać *spojrzała po zgromadzonych* jeśli tak to ja też chcę walczyć za ojczyznę... *powiedziała i usiadła do wolnego stolika*

#4 2008-03-07 19:38:06

Craven

Użytkownik

Punktów :   

*zasmial sie tylko slyszac slowa kobiety* a dasz sobie rade Pani? *prychnal pod nosem*

#5 2008-03-07 20:36:02

Verra K.

Nowy użytkownik

Punktów :   

*spojrzała na niego* ja tak... nie jestem pewna czy Pan da... *powiedziala usmiechajac sie lekko* mam na imie Verra *dodała po chwili*

#6 2008-03-07 23:24:18

Craven

Użytkownik

Punktów :   

Pani o nie sie nie martw *usmiech jego parszywy przybral wyraz* juz troche zyje na tym swiecie *uklonil sie dworsko* Craven Crystal

#7 2008-03-08 19:52:26

Verra K.

Nowy użytkownik

Punktów :   

miło mi *rozsiadła sie wygodniej na krzesle* moze mi ktoś opowiedzieć nieco więcej o tej wojnie? *spojrzała po zgromadzonych*

Stopka forum

RSS